Ben jij al aan het +1'en?

Heb jij nog geen profile op google+? Dan wordt het de hoogste tijd om er eens 1 aan te maken. Waarom? Omdat het Google is, het grootste internetbedrijf ter wereld. Waarschijnlijk vind je dat je al genoeg bezig bent met “Liken”, “Tweeten” en “Connecten”.  Waarom zou je ook beginnen met het uitdelen van plussen?

Wij leggen graag uit waarom wij denken dat binnen een jaar iedereen ook gebruiker zal zijn van Google Plus.

1. Google is overal
Denk is na over hoe vaak jij gebruik maakt van Gmail, de zoekmachine, Google Docs, Google Maps of Youtube.  Miljoenen mensen per dag gebruiken deze functies en Google+ is hierin perfect geïntegreerd.

2. Google+ hangout zijn zeker de moeite waard!
Wat betreft chatten ligt Google+ ver voor op Facebook en alle andere social media. Binnen een hangout kan je met maximaal 9 mensen chatten, spelletjes spelen of werken in een document op Google Docs. Zelfs President Obama heeft zijn eigen hangout binnen Google.

3. Google circles maken het makkelijk en leuk om je vrienden te beheren.
Hoeveel van jullie ordenen hun vrienden nu echt op Facebook? Binnen Google+ is het verplicht om iedere nieuwe vriend onder te verdelen binnen een circle. Al je vrienden staan perfect georganiseerd.

4. Jouw persoonlijke gegevens zijn volkomen veilig.
Hoe kan het ook anders met een slogan als “Don’t be evil”.  Google gaat zorgvuldig om met de gegevens van gebruikers. Mocht je alles over jezelf willen verwijderen van de website, dan is dit mogelijk met “Date liberation”. Een paar keer klikken en alles over jou is verdwenen van Google+.

5. Hoger binnen de zoekresultaten van Google.
Niet aanwezig zijn als bedrijf op Google+ is een gemiste kans. Jouw persoonlijke profiel en je bedrijfspagina worden meegenomen binnen de zoekresultaten.  Aanwezigheid binnen Google+ zorgt ervoor dat je nog beter vindbaar bent.

6.  Delen van externe content is nog gemakkelijker met Sparks.
De Sparks tool binnen Google+ maakt het simpel om artikelen, links of foto’s te delen.  Met Sparks zoek je binnen Google zonder dat je naar externe websites hoeft te gaan. Daarna is het delen met 1 druk op de share knop en de content staat op je profiel.

7. Facebook+Twitter=Google+
Google+ maakt het mogelijk om nieuwe ontwikkelingen te volgen zoals op Twitter gebeurt met de trending topics.  Daarnaast kan je een profiel ook compleet personaliseren met foto’s, video’s en andere content, zoals op Facebook.
Dit moeten genoeg redenen zijn om eens een kijkje te nemen op Google+. Wij zijn in ieder geval enthousiast! Het social medium van Google heeft zeker mogelijkheden om te concurreren met Facebook, Twitter, Linkedin en andere social media.

Ben je benieuwd naar wat Google+ voor jou of voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op met Hans Dekker (010 – 254 00 70) voor een persoonlijke kennismaking of advies.