Twitter vernieuwd design profielpagina

Twitter is al enkele weken aan het testen met een nieuw profielpagina design, dat voorheen bestemd was voor een select groepje gebruikers. Sinds het begin van deze week is het nieuwe design voor iedereen beschikbaar!

Wijzigingen in profiel
Het nieuwe design doet erg denken aan de profielpagina’s van Facebook en Google+. Op het menu bovenin na is vrijwel elk onderdeel op de pagina gewijzigd.┬áDe belangrijkste veranderingen zijn de grotere foto’s (profiel en cover foto) en een paar andere visuele tweaks die de profielpagina meer naar voren halen. Onder de foto staan de gegevens van het account zoals het aantal tweets, aantal volgers, aantal favorieten en lijstjes. Nieuw in de balk is de vermelding van het aantal foto’s en video’s. Een andere vernieuwing zit in het feit dat je 1 tweet kan selecteren en deze vast bovenaan jouw timeline kan pinnen.

Wijzigingen in menu
De achtergrondkleur van het menu is nu licht in plaats van donker en er schuift een onderstreping in de kleur van jouw links mee die aangeeft waar je bent.

Bij een hoog aantal tweets, volgers of accounts die jij volgt wordt er eerder 25,2K in plaats van 25.122 getoond en dit nu afgerond naar boven, groter en in de kleur van jouw links. Als je met jouw muis op het aantal gaat staan zie je wel het exact aantal tweets of volgers.

Heb jij het nieuwe design al geactiveerd? Zo ja, hoe bevalt het? Laat het hieronder weten in de comments.